Hondenschool Best Mate - Dé school in Voorhout voor hondentraining en -opvoeding
Met onze pup Bram, klein drammetje maar wel lief, hebben we bij Gemma getraind (puppy en basistraining). Wat was dat super! We hebben nu een waanzinnig lief en gesocialiseerd hondje! Alleen dat alleen blijven... Daar had hij destijds al moeite mee, ging een jaar goed tot de afgelopen vakantie. Wij weer terug naar af gegaan (dachten we), wanhopig (misschien moet hij wel uit huis geplaatst worden), dierenarts erbij gehaald. Al dat janken, blaffen en krabben aan de deur kan gewoon niet. Dierenarts had geen oplossing/naam van hondentherapeut. Behalve dat ik er iemand bij moest halen in wie ik vertrouwen heb. Al snel dacht ik aan Gemma. Wat een goede keuze! Ze is bij ons thuis geweest, heeft in alle rust en met alle tijd van de wereld ons geholpen (niet alleen in woorden, maar ook in voordoen en nadoen en ons corrigeren). Ik voel dat ik weer de controle over de hond en ons huis krijg. Bram vindt het nog niet leuk, maar daar went hij wel aan en het is heel hard werken! Maar we komen er wel, zeker ook omdat we altijd op Gemma kunnen terugvallen! Wat ons betreft Gemma, ben je de beste hondentrainster uit deze regio! Wow, dank je wel!!!
 
Oskar vindt het helemaal geweldig om weer naar school te gaan! hij weet niet hoe snel hij jullie kant op moet komen. Wij vinden het ook heel leuk om met Oskar te trainen bij jullie en gezellig te socialiseren (ja ook wij als baasjes vinden dat heel gezellig!) we leren met zijn allen heel veel bij op een leuke en goede manier! en als mama Silvia weer eens vragen of zorgen heeft over haar Oskar dan weet Gemma altijd raad! dank je wel daarvoor
 
 
Marley is ook helemaal dol op Gemma en wij ook. We hebben met veel plezier de cursussen bij Gemma gelopen en spreken elkaar nog regelmatig even aan op straat.
 
Nadat we door omstandigheden twee hondjes hebben op genomen in ons gezin zijn we met de drukste vd twee aan de slag gegaan bij Gemma. Helemaal leuk! We hebben de basiscursus gedaan en veel geleerd. Gemma is een toppertje! Ze weet waar ze het over heeft. En een Nederlandse versie van Caesar Milan.... Wat je ook vraagt.... Ze weet echt heel veel.leuke sfeer in de lessen. Echt n aan rader... Hoewel... Niet teveel tegelijk want dan kunnen we zelf niet meer :-))
 
Onze drie labrador pupkes en hun baasjes komen graag naar Gemma. De koffie/thee en limonade staat klaar en we leren veel over ons zelf en onze honden. Met name het omgaan met andere honden komt ruimschoots aan bod tijdens de puppycursus. We gaan nu door met het serieusere werk en hebben er alle vertrouwen in dat onze honden na deze basis cursus, gegeven door Gemma, uit zullen groeien tot volwassen stabiele honden. En voor ons niet geheel onbelangrijk, het is er altijd gezellig!!
 
 
We hebben onze Jack Russel alweer een paar maanden en we zien haar veranderen van een ongeleid projectiel tot een behoorlijk goed luisterende hond. Dat alles dankzij de goede zorgen van Gemma! Het is niet alleen erg leerzaam voor de hond maar ook nog eens supergezellig voor de baasjes. Wij gaan meestal met z'n allen! Vandaag gaan we starten met de gevorderen cursus en daarna plakken we er vast nog wel wat anders aan vast. Aanrader!
 
Onze hond is afkomstig uit een dodingsstation in Portugal. De afkomst en het verleden van onze hond is dus niet bekend. Wij zijn blij dat wij bij Best Mate terecbt zijn gekomen. Gemma neemt alle tijd voor iedereen. Wij krijgen er prettige begeleiding. De les is heel afwisselend. Ook worden baas en hond goed doorgrond door haar!. Soms confronterend.
 
Onze Lizzy is een Oudduitse Herder van nu bijna 13 weken. We volgen de puppy-cursus bij Gemma met veel plezier. Uitgangspunt was 'opvoeden kunnen we natuurlijk best zelf (met onze honden-ervaring uit-de-oertijd en met veel lezen en kijken naar bijv. 'the dog whisperer'), maar het socialiseren met andere pups is wel reuze belangrijk'. Dat laatste blijkt volledig te kloppen. Het eerste niet helemaal. Gemma wijst ons regelmatig op dingetjes die we niet goed doen terwijl we dat zelf niet doorhebben ... "óh ja, 'tuurlijk, stom". Heel waardevol en niet te onderschatten, zo'n frisse kijk op hoe je dingen doet (of niet doet) met je puppy! Bovendien is de sfeer bij de lessen altijd heel gemoedelijk en vertrouwd, alsof je er al jaren komt. Leuk!

Wij zijn nu al even op training bij Gemma met onze herder Skye. En wij zijn super enthousiast!!! Echt helemaal top! Gemma neemt altijd de tijd voor je en je kan met alle vragen bij haar terecht. Een gezellige vrouw met veel kennis!

Op training geweest met Boef, onze Chow. Dit is zeker geen makkelijk ras, maar mede dankzij Gemma veel geleerd over de hond en wat je als baasje wel/ niet moet doen! Boef is veel gehoorzamer geworden. Echt een aanrader.

Het is zó leuk bij Best Mate dat Holly en ik een beetje zijn vastgeroest. Toch blijven de lessen afwisselend en het valt op dat er veel vaste deelnemers zijn. Zo zie je niet alleen je eigen hond groeien, maar ook die van een ander.
 

Uw naam:
Uw e-mailadres *:
Voer reactie in:
 
* Als je een bericht wilt plaatsen heb je een geldig e-mailadres nodig. Het adres wordt niet gepubliceerd en is niet zichtbaar voor anderen.